Päätät itse, miten helpon järjestelmän haluat

Miksi automatisointia tarvitaan? 

Aurinkosuojan käytöstä on mahdollisimman suurta hyötyä, kun sitä voidaan säätää optimaalisesti. Toimintoja voidaan automatisoida erilaisten tarpeiden mukaan, mikä onkin tehokkaan käytön edellytys. Manuaalisessa säädössä suuri osa aurinkosuojien energiansäästöeduista menetetään, ja manuaalisesti säädetty aurinkosuoja vain suojaa valolta.

Automaattisessa ohjauksessa on myös monia muita etuja. Sen avulla vältytään esim. tuulivaurioilta ja aurinkosuojat kestävät pitempään. Julkisivu pysyy esteettisesti yhtenäisenä, kun käytössä on useita aurinkosuojia. Suojia voidaan käyttää ryhmissä tai keskitetysti, ja myös loppukäyttäjällä on mahdollisuus vaikuttaa ohjaukseen.

Aurinkosuojien ohjausjärjestelmätsnurr

Laaja ohjauslaitevalikoima sisältää yksinkertaisia kytkimiä, radio-ohjauksia, kaukosäätimiä, aurinko- ja tuuliantureita, lämpötila-antureita sekä automatiikkaa ja väyläjärjestelmiä sisältäviä monimutkaisia projekteja. Yksi toiminnoista on aurinko- ja tuulitoiminto, jonka toimintaperiaate on yksinkertainen: Auringonpaisteella aurinkosuoja peittää automaattisesti ikkunat varjostaen huonekaluja ja kukkia sekä pitäen huonelämpötilan alhaisena. Kovalla tuulella tuuliautomatiikka nostaa ulkopuolisen aurinkosuojan ylös.

Järjestelmän kaikkia aurinkosuojia ohjataan yleensä yhteisellä ohjausyksiköllä, mutta mukavuutta voi lisätä liittämällä myös erillisiä kytkimiä. Järjestelmässä voidaan määrittää auringon, tuulen ja muiden parametrien raja-arvot. Aurinko- ja tuulianturit liitetään automatiikan keskuksena toimivaan ohjausyksikköön. Järjestelmään voidaan yleensä liittää tarpeen mukaan myös muita antureita, kuten ajastin, termostaatti, sade- tai lumianturi.

somfy

Somfy  – automaattisesti mukavin
Tamar-ikkunamarkiisien ohjaus ja valvonta voidaan yhdistää joko yksittäiseen markiisiin tai koko kodin kattavaan auringonsuojajärjestelmään. Ohjauksessa on useita eri tasoja perinteisestä kauko-ohjaimesta aurinko-, tuuli-, sade- ja ajastusautomatiikkaan asti.

Somfy-automatiikka valvoo ja säätää markiiseja myös ollessasi pois kotoa, jolloin sisätilat pysyvät mukavan viileinä ja paahteelta suojassa. Automatiikka huolehtii myös markiisien kelautumisesta suojaan tuulisella tai sateisella säällä.