Tekniikka

Oikein suunniteltuna ja toteutettuna aurinkosuojaus on oiva jäähdyttäjä,

lämmittäjä ja luonnonvalon hyödyntäjä.

Suomessa kiinteistöjen energiankulutus yhdistetään yleensä lämmitykseen. Ajatellaan, että Suomessa, missä aurinko paistaa vähemmän kuin Etelä-Euroopassa, ei tarvita kiinteistöjen ulko- ja sisäpuolista aurinkosuojausta. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä kiinteistöjen koneellinen jäädyttäminen kuluttaa myös erittäin paljon energiaa.

Energiatehokkuus tulisi ottaa huomioon jo valmiissa kiinteistöissä ja eritoten uusissa rakennus kohteissa.  Energian kulutuksen vähentäminen on sekä taloudellisesti että ilmastonmuutoksen kannalta merkittävä asia. Oikein suunniteltuna ja toteutettuna aurinkosuojaus on oiva jäähdyttäjä, lämmittäjä ja luonnonvalon hyödyntäjä. Lisäksi se lisää asumismukavuutta, ja nykyaikaisilla ja moderneilla kuoseilla aurinkosuojaus voi olla myös sisustuselementti.

Tuottamamme ja kuluttamamme energian määrään verrattuna aurinko on 10 000 kertaa tehokkaampi energiapommi. Tuon energian hyödyntäminen onkin yksi suurista haasteista, johon oikeanlainen aurinkosuojaus pyrkii vastaamaan. Auringon säteilyn törmättyä sisätilan pintoihin energia muuttuu lämmöksi, johtuu rakenteisiin ja lämmittää tilaa.

Aurinkosuojat estävät tehokkaasti aurinkoenergian siirtymisen sisätiloihin.

Ulkopuoliset aurinkosuojat

Ikkunan ulkopuolelle asennettavat aurinkosuojat pysäyttävät lämpösäteilyn jo kiinteistön ulkopuolella, jolloin ne säästävät energiaa ja viilentävät sisätiloja kaikista auringonsuojaus-ratkaisuista kaikista tehokkaimmin.

33

Parhaat säästöt ja tulokset

Automaattinen auringonsuojaus varmistaa maksimaalisen hyödyn, vaikka et olisi itse säätämässä. Aurinko- ja tuulianturit + motorisointi

takaavat aurinkosuojan täydellisen kestävyyden, tilojesi lämmönsäätelyn ja energian säästön.

 

 

 

 

 

4

5Aurinkosuojatuote + lasi + automatiikka = aurinkosuojajärjestelmä.

Oikein suunniteltu aurinkosuojajärjestelmä on suunniteltu toimimaan yhdessä ikkunan kanssa, turvaamaan riittävä luonnonvalon saanti, estämään tilojen liikalämpeneminen ja hyödyntämään saatavilla oleva aurinkoenergia muuttuvissa luonnonolosuhteissa.

67891011 - Copy

 

AURINKOSUOJAUS -

AURINKOSUOJAUKSEN SUUNNITTELU KESTÄVÄN KEHITYKSEN MUKAISIIN RAKENNUKSIIN.

 

 

Aurinkosuoja-alan käsikirjan voit ostaa myös Kojo Kaihdin ky. 

Kirjassa paljon hyödyllistä tietoa energiatehokkaasta aurinkosuojauksesta.

 

 

Tilaa Aurinkosuojaus-kirja tästä

Hinta vain 50,00eur + postituskulut.