Rullakalterit

Käyttökohteet 

Rullakalterit antavat tehokkaan suojan murtoja ja ikivaltaa vastaan. Yhdessä murtohälytys- laitteiden kanssa ne antavat lisää aikaa reagoida murtoon ja lisäävät siten kiinnijäämisen riskiä.kalteri2

Umpisäleinen rullakalteri suojaa hyvin ilkivallalta, kuten ikkunoiden rikkomiselta ja töhrimiseltä. Silloin kun on toivottava että rullakalteri ei estä näkyvyyttä, voidaan käyttää rei´itettyä mallia.

Liikekeskuksissa eri aikaan toimivat yritykset voivat sulkea liiketilansa rullakaltereilla riippumatta muiden aukioloajoista.


kalteri3Toiminta ja lukitus

Rullakaltereiden käyttölaitteena on sähkö- moottori, joka voidaan kytkeä olemassa olevaan kiinteistöautomaattiikkaan. Rulla- kaltereihin voidaan liittää kellokytkin, joka nostaa ja laskee automaattisesti tiettynä kellonaikana.

Moottoriin on lisävarusteena saatavissa hätä- käyttömahdollisuus, jolloin sälerullakalterin nosto ja lasku onnistuu myös sähkökatkojen aikana.

Rullakalteri lukkiutuu automaattisesti ala-asentoon. Lisälukituksena voidaan käyttää lukittava käyttökytkintä tai erillistä lukkoa.