Sälerullaimet

Käyttökohteet ja rakenne rullaimet1

Säle rullaimet soveltuvat niin uusin kuin vanhoihinkin pientaloihin. Ne antavat suojan ikivaltaa vastaan ja toimivat yhdessä murtohälytys- laitteiden kanssa tehokkaana esteenä murroille. Säle- rullaimella suojattu liikehuonesto tai näyteikkuna ei ole houkutteleva kohde hetken mielijohteesta tapahtuvalle murrolle. Muita käyttökohteita ovat kioskit ja tarjoilu- yms. linjastot.

Sälerullaimet soveltuvat hyvin myös kotien ikkunoihin. Ikkunan ulkopuolelle sijoittuna sälerullaimet suojaavat tehokkaasti ja käytönnöllisesti ilkivaltaa ja murtoja vastaan. Säleen polyuretaanitäyte suojaa niin lämmöltä, valolta, kylmyydeltä ääneltä kuin katseiltakin. Rullautavan, rulla- verhomaisen rakenteensa ansiosta sälerullaimet ovat käytössä juuri silloin, kun suojaa tarvitaan ja muuna aikana huomaamattomasti ylösrullattuina.

rullaimet2Toiminta ja lukitus

Sälerullainten käyttötavaksi voidaan valita nostonauha, veivikampi, jousi- tai moottori- käyttö. Moottorikäyttöisessä mallissa säle- rullaimet voidaan kytkeä kellokytkimeen, sääautomatiikkaan, tai muuhun talon ohjausautomatiikkaan. Sälerullaimet voidaan lukita Abloy-, pitkäsalpa- tai työntösalpalukituksella.

Komponentit ja mitat